Smått och gott om det mesta

och lite till.....

Om mig...

 

*  En kaxigt ödmjuk

    kvinna


* Gift sedan 22 år med

   världens mest

   underbara Man


* Många vänner som

   jag försöker umgås

   ofta med - det man

   vill behålla får man

   vårda


* Periodare vad gäller

   bokläsandet - Spanska-kurserna har fått ge vika för att istället bruka språket i Spanien, när jag är där. Så ofta det bara går.


* Älskar kulturella

   events - Red Joan Bio i Maj. Missförståndet på Borås Stadsteater. Däremellan har det varit flera event, ofta med min man - så klart!

Sköna länkar...

 


Spanien Jul och Nyår 2013-2014

La Manga - "Sandtarmen"

 

 

Första bilden är från balkongen till lägenheten på 8:e våningen - Studion - som vi lånade av vänner. Detta är mot öster - Medelhavet.


Andra bilden är från samma balkong åt väster - Mar Menor - ett innanhav, något saltare än Medelhavet.

 

Vi hade runt 15-16 grader varmt de flesta dagarna, men några dagar stack temperaturen upp över 20°.

 

 

Vi åkte till Spanien redan den 20 december och hade innan dess "firat Jul" med barn och barnbarn sedan mitten av November. En familj i taget, barnbarnen fick julklappar, det fick räcka så. Vi bjöd på middag, men inte julmat. Några gånger hade vi Pannkakor till förrätt, middag och efterrätt - beroende på vilket tillbehör man valde till. Uppskattat av både de vuxna och barnbarnen. Barnbarnen kunde ju hoppa över både "Harry Kuvert" med lök och Bacon och "Pulled Pork" med tillhörande sås; och gå direkt på sylt, grädde och glass. Efter maten delade vi ut julklapparna i en julpyntad lägenhet - redan i november alltså. Barnbarnen fick uppmärksamhet och lugn, de vuxna fick njuta av mat och omhändertagande från mig och min man. Ett lyckat sätt att fira Jul utan större krav och stress.

 

 Svärmor var undantaget

Nåja, även de gamla vill bli uppmärksammade - så svärmor som är den enda överlevande i generationen över vår egen, fick en egen dag med julfirande hos oss. God mat och Julklappar och härligt avkopplande tid.

 

  Radio P4 ringde upp på Julaftonen

07.40 på Julaftonens morgon ringde Radio P4 upp och intervjuade mig i direktsändning, och ville tala om hur vi firade julen. Allt med hänsyn till vad jag just beskrivit. Jag hade blivit förvarnad någon vecka innan och satt beredd med min färskpressade apelsinjuice och mitt kaffe när de ringde upp mig i La Manga, Spanien, många grader varmare än i Sverige.


Det var 17 härliga dagar, med god mat, gott vin och relativt billigt.


Allt är relativt - en flaska gott vin på närmaste restaurang kostade 22 Euro - i affären kostade samma vin 3 Euro - och det var ett gott kvalitetsvin!


Vi gjorde resan av flera anledningar, en av dessa var att se om vi kunde tänka oss att bo så här - vintertid - som pensionärer. En dröm är att kunna åka utomlands till ett lite varmare klimat på vintern när vi senare i livet är pensionärer; för att det känns lite enklare då kanske. Just La Manga kanske inte var det ultimata, men det fanns flera ställen i närheten som vi kunde tänka oss. Vi är ju stadsmänniskor och La Manga var lite öde den här tiden. Torrevieja var en stad vi kunde tänka oss. Men vi får se....


Den främsta anledningen till resan var att vi skulle vila, läsa och promenera - och umgås med våra vänner som dök upp mellan jul och nyår och sedan firade Nyår med oss; På en Engelsk Krog där vi sänkte medelåldern åtskilligt när vi klampade in. Det blev den roligaste, mest udda Nyår jag firat på länge. Kanske mest för att man inga förväntningar hade, inga alls, och så firades både det Svenska(Spanska) och det Engelska Nyåret - med 1 timmes mellanrum.


Vi hann med att gå på marknad, gå på museer, se gamla gruvbrytningar och saltdammar för saltutvinning och härliga stränder och hamnar. En härlig Jul och Nyår!
Copyright © 2012 CompanyName.com